Su Arıtma Cihazı Nedir ve Hangi Özellikleri İçerir?



Su Arıtma Cihazı Nedir ve Hangi Özellikleri İçerir?
İçeriği, insan sağlığına uygun olmayan şebeke sularını damak tadına uygun, içilebilir ve güvenli hale getiren su arıtma cihazları, bu işlemi çeşitli özellikteki filtreler ile gerçekleştirir. Evinizdeki musluk suyunu yemeklerde kullanmak, sebze&meyve gibi gıdaları temizlemek ve en nihayetinde sağlıklı ve içilebilir hale getiren su arıtma cihazlarının STANDART OLARAK YAPISINI OLUŞTURAN VE 5 AŞAMADAN OLUŞAN teknik yapısı ve ilave özellikleri şu şekildedir:


SU ARITMA SİSTEMLERİNİN ÇEŞİTLERİ

1- Ters Ozmos Sistemin Standart Yapısı :
• Sediment filtre
• Granül aktif karbonlu (GAC) filtre
• Aktif karbon (CTO) filtre
• Membran filtre
• Post karbon filtre
• Depo (Tank&Hazne)

Ters Ozmos Standart Aşamaları:
Sediment filtreler; Arıtma cihazının girişine takılan, sıkıştırılmış kağıttan üretilen, sudaki çamur, pas vb. partiküllerin sisteme girişini engellemek için kullanılan ilk filtredir.
Granül aktif karbonlu (GAC) bir filtre; Bazı kimyasalları, suya karışan, özellikle organik kimyasalları sudan çıkarmak için kullanılan ve ters ozmos cihaz sisteminde ikinci filtrelerdir.
Blok karbon filtre; Suyun, karbon filtreden geçişi esnasında yapısında bulunan kimyasalların karbona yapışması suretiyle arıtılmasını, daha saf olarak elde edilmesini sağlayan, sistemdeki üçüncü filtredir.
Membran filtre; Su arıtma cihazlarının en önemli parçası Membran filtredir. Milimetrenin on milyonda biri kadar küçük gözeneklere sahip olan membran, aslında, yarı geçirgen zar katmanlından oluşmakta ve bu yapısı sayesinde musluktan gelen suyu molekül düzeyinde işler. Kısaca Membran, bu işleme esnasında suyun içerisinde kirletici maddeleri temizlerken sertliğini düzenlemiş olur.
Post karbon filtre; Su arıtma işleminde, karbon filtrasyon sonrasında suda kalan Klor veya diğer organik parçacıkları filtrelerken, suyun tadını damak tadına arttırma için kullanılan; Hindistan cevizi kabuğundan (coconut) üretilmiş yüksek kaliteli tatlandırıcı, son aşama filtresidir.


MEMBRAN NEDİR NASIL ÇALIŞIR



Ters Ozmos Sistem EK Aşamaları:
1. Oksijen Filtre; Oksijen Filtre ile suyunuza ekstra oksijen kazandırarak, spor, egzersiz vb. aktiviteler sonrasında toksinleri vücuttan atmak ve hidrasyon ihtiyacınızı karşılamak da dahil olmak üzere sağladığı yararlar çok fazladır.
2. Mineral Filtre; Mineral filtreler, metabolizma hızını artırmaya yardımcı olmak için mükemmel bir mineral dengesine sahiptir. özellikle metabolizması yavaş çalışanlar için ekstra mineral katkılı BMB mineral filtreler, vazgeçilmez en temel filtredir.
3. Alkali Filtre; Alkali su, diğer adıyla bazik sular mineral açısından zengindir. Kalsiyum, silika, potasyum, magnezyum ve bikarbonat gibi mineralleri içerirler. Vücut hücreleri tarafından daha iyi emilebilen alkali sular, daha besleyici bir yapı taşırlar.
4. Detoks Filtre; Metabolizma çalıştığı sürece, vücudumuz her saniye radikal madde, toksin üretir ve sonra bu maddeleri etkisiz hale getirerek kendinden uzaklaştırır. Detoks Filtre ile daha sağlıklı ve son derece faydalı “Detoks Su” elde edersiniz.
5. Nano Gümüş Filtre; Şebeke sularına katılan klor’un veya kullandığınız suya karışan istenmeyen maddeler, cilt sağlığınıza ve saçlarınıza zarar vermesin..
6. Anti-Oksidan Filtre; Biocera Antioksidan Filtre ile elde edilen alkali zengin maden suyu, vücudumuz için önemli olan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi temel minerallere sahip su elde etmemizi sağlar.
7. Ph Filtre; Su arıtma İşleminde, karbon filtrasyon sonrasında kalan Klor veya diğer organik parçacıkları filtrelerken, koku giderme ve suyun tadını tadını arttırır.

2- ULTRAVİYOLE STERİLİZASYON :

Ultraviyole Nedir?
ULTRAVİYOLE UV; radyasyon görünür ışından kısa, X ışınından uzun dalga boyuna sahip (yaklaşık 10-400 nm) bir elektromanyetik radyasyondur. UV radyasyon, dalga boyuna göre; uzak-UV ve yakın-UV olarak ikiye ayrılabilir. Yakın-UV insan sağlığına ve çevreye etkileri göz önüne alınarak; UVA, UVB, UVC olarak üç bölümde incelenebilir. UV radyasyon kısa dalga boyu ve yüksek enerjisi nedeniyle her çeşit mikroorganizmayı öldürür. UV ışınının en büyük antimikrobik etkinliği 250-280 nanometre dalga boyu bölgesindedir. Dolayısıyla;
Bu sistemin etkili bir şekilde kullanılabilmesi için ultraviyole ışınlarının su ile direkt temasta bulunması gerekir. Bu yöntem sadece mikroorganizmalarda etkilidir. Suyun içerisinde bulunan yabancı maddelerde etkili değildir. Bu nedenle bu yöntem tek başına değil de gelişmiş filtreleme sistemleri ile kullanılır. Güçlü filtreleme sistemi ve ultraviyole sterilizasyonu bir arada kullanılır.

UV LED SİSTEM KESİTİ



Kaynakça: https://www.uvcledglobal.com

DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN ARAYIN



"Yüksek Kapasiteli Endüstriyel Sistemler"
Kaliteli Ürün ve Kaliteli Servis